Svet mojimi očami - vernisáž

Galéria

Mesto Stropkov, Mestská knižnica, Stropkovský fotoklub a Ladislav Lukáč vás pozývajú na výstavu fotografií pod názvom "Svet mojimi očami". Vernisáž sa uskutoční 20. 1. 2023 o 16:00 hod. v čitárni Mestskej knižnice v Stropkove.

Ladislav Lukáč sa narodil sa v roku 1962 v dedinke Brezov, okres Bardejov. Od malička mal vzťah k pohybu a športu. Fotí od roku 2004, kedy s príchodom digitálnej fotografie začal fotiť kompaktným fotoaparátom. Ale až kúpou prvej zrkadlovky v roku 2007 začala jeho fotografická vášeň. Od roku 2010 je členom úspešného fotoklubu Bardaf Bardejov, ktorý je známy fotením dlhými časmi (rozmazané zábery). V poslednom období je študentom univerzity tretieho veku v odbore Fotografia pod vedením Stanislava Mihalíka.

Pri fotení rôznych spoločenských udalostí (plesy, svadby, oslavy, birmovky, konfirmácie, prvé sväté prijímania a pod.) a športových podujatí (futbal, volejbal, hádzaná, atletika a pod.) vznikli jeho najzaujímavejšie fotky. V rámci fotoklubu, ale aj samostatne, sa zúčastnil mnohých medzinárodných súťaží, kde mal akceptované fotky. Podarilo sa mu umiestniť v súťažiach Najkrajšia dovolenková fotografia, Choď a foť a pod. Zatiaľ najvyššie ocenenie dostal na ukrajinskej súťaži LifePressPhoto, kde porotu zaujala séria športových bežeckých fotiek v daždi.

Verí, ako aj ostatní fotografi, že najkrajšiu fotografiu ešte nenafotil :)

Dĺžka podujatia: 60 minút
Rok výroby: 2023
Dátum lokálnej premiéry: 20. január 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.